onsdag 21 april 2010

Mitt bästa fiskrecept

Det här är bland det bästa jag vet. Lax med svamp- och parmesantäcke. Mamma lagade det till mig någon gång. Jag kan inte något exakt recept så jag brukar höfta lite.

Här kommer en receptskiss;

Mammas lax med svamp- och parmesantäcke


En halv laxsida ca 1 kg
2 hackade gula lökar
1 pressad vitlök
Ca 200 gr riven parmesan
4 dl hackad svamp tex champinjoner, trattkantareller eller blandsvamp
Smör att steka i
Salt och peppar

Sås (som jag hittat på)
2 dl av röran ovan
2 dl vitt vin
2-3 dl grädde eller mjölk
2 msk maizena

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i ugnssäker form
Fräs lök och svamphacket med vitlök tills det får fin färg. Rör ihop med osten och lägg nästan allt över fisken, men spara lite av röran till såsen. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Häll den sparade röran i en kastrull. Red till sås med vin, grädde och maizena. Krydda med salt, peppar och ev soja.

Servera med pressad potatis och haricots vertes. Mums!!!

1 kommentar:

ele sa...

ser väldans gott ut och spännande med svamp till lax...