söndag 5 april 2009

Påskbröd

Här kommer recceptet på ett mycket enkelt bröd som man i princip bara rör ihop och gräddar. Jag har freestylat lite och testat extra ingredienser ibland. Med mkt frukt blir det extra gott med det söta till stark ost.

1 limpa. Ugn 175 grader.

2½ dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
3/4 dl rågsikt
1 dl havregryn
3/4 dl vetekli
1 dl vetekross
2½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl filmjölk
3/4 dl ljus sirap

(jag har använt både ljus, mörk o brödsirap, funkar fint)

Smörj och bröa en 2-liters form.Blanda alla torra ingredienser. Rör i resten.Klicka ner i formen och grädda i 1½ timme på nedersta falsen. Täck brödet med aluminiumfolie efter halva tiden.

Jag har testat lite med extra tillbehör. Har lagt till lite mer fil eftersom torkad frukt suger åt sig fukt. Typ ½ dl solrosfrön, linfrö, russin, torkade fikon och aprikoser som man klipper ned i små bitar. Det blir ett helt annat bröd, men sött o gott. Mkt bra till stark ost!

Bra gå-borts-present också.
Kram och god natt!

1 kommentar:

Jeanette Wallén sa...

Åh, låter hur smarrigt som helst!! :D

Vad bra att paketet kommit fram till dig - ha så kul med grejerna, ser fram emot att få se lite mer pyssel av dig!

*kram*